DEFINIREA TERMENILOR

Magazinul online ARTIERI este administrat si detinut prin intermediul site-ului www.artieri.ro (denumit in continuare “Site”) de catre S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L., cu sediul social in Municipiul Targu Jiu, Bulevardul ECATERINA TEODOROIU, Nr. 407A, camera nr.2, Judet Gorj, cod unic de inregistrare 37968155 din data 13.07.2017, nr. de inregistrare la Registrul Comertului J18/799/13.07.2017.

In cuprinsul acestui document urmatorii termeni vor insemna:

 • “Vanzator”: S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L., cu sediul social in Municipiul Targu Jiu, Bulevardul ECATERINA TEODOROIU, Nr. 407A, camera nr.2, Judet Gorj, cod unic de inregistrare 37968155 din data 13.07.2017, nr. de inregistrare la Registrul Comertului J18/799/13.07.2017;
 • “Cumparator”: reprezinta persoana, firma sau alta entitate juridica care acceseaza Site-ul si plaseaza o Comanda;
 • “Bunuri si Servicii”: orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv cele mentionate in Comanda sau privitoare la felul in care acestea urmeaza a fi furnizate Cumparatorului de catre Vanzator;
 • “Specificatii”: toate specificatiile si / sau descrierea Bunurilor si Serviciilor, inclusiv felul in care sunt precizate in Comanda;
 • “Comanda”: reprezinta documentul electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Cumparatorului Bunuri si Servicii, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa efectueze plata acestora;
 • “Contract”: reprezinta Comanda confirmata de catre Vanzator prin emiterea facturii fiscale. Incheierea Contractului nu are loc la plasarea Comenzii sau emiterea confirmarii de primire a acestei Comenzi.

Accesarea, vizitarea, folosirea Site-ului sau cumpararea produselor prezentate pe Site-ul artieri.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerate precum si a Politicii de Confidentialitate care face parte integranta din acesta. Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare. S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L. isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertelor, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. Modificarile vor fi realizate prin actualizarea acestui document, devenid obligatorii si cu efect imediat. De asemenea, S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L. isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de redactare, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Aceste erori nu obliga S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L. la nicio actiune.

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest Site. Continuarea folosirii Site-ului sau cumpararea Bunurilor si Serviciilor prezentate pe Site implica acceptarea modificarilor efectuate.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin plasarea unei Comenzi electronice pe site, Cumparatorul este de acord sa primeasca din partea Vanzatorului mesaje comerciale electronice si / sau prin intermediul telefonului. Dupa plasarea Comenzi pe Site, Cumparatorul va fi contactat prin e-mail si / sau telefon pentru a confirma plasarea Comenzii si faptul ca aceasta urmeaza a fi procesata de catre reprezentantii nostri. E-mail-ului, precum si discutiile telefonice sau pe alte cai cu reprezentantii Vanzatorului, nu reprezinta acceptarea ferma a Comenzii si nu semnifica incheierea Contractului la distanta.

Expedierea prin e-mail din partea Vanzatorului a notificarii de livrare catre Cumparator, fara o confirmare de primire din partea acestuia, constituie momentul incheierii Contractului la distanta si implica acceptarea completa a termenilor Comenzii. Cumparatorul are dreaptul sa anuleze o Comanda inainte de a primi mesajul de notificare a livrarii, prin e-mail la adresa contact@artieri.ro. Comanda va fi considerata anulata doar in momentul in care Cumparatorul a primit prin e-mail si / sau telefon confirmarea de anulare din partea reprezentantilor Vanzatorului.

INREGISTRAREA PE SITE

Crearea unui cont pe www.artieri.ro este simplu si gratuit: trebuie doar să completați formularul de înregistrare disponibil în pagina „Logare/Inregistrare” și apoi să faceți clic pe butonul „Inregistrare”. Utilizarea Site-ului necesita activarea cookies pentru browserul folosit de dumneavoastra. Pentru a crea un cont este nevoie de o adresa de e-mail personala, care va fi asociata contului dumneavoastra de pe Site si prin intermediul careia se va desfasura ulterior comunicarea cu reprezentantii Vanzatorului. In utilizarea serviciului, declarati ca veti furniza informatii reale, corecte si actuale despre dumneavoastra.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nicio notificare prealabila. De asemenea, aveti obligatia sa contactati de indata reprezentantii Vanzatorului in cazul in care securitatea contului dumneavoastra a fost compromisa.

CUM PUTETI COMANDA

Accesand www.artieri.ro si navingand prin meniul din partea stanga, veti putea vizualiza categoriile de produse si, de acolo, pe pagina individuala a fiecarui produs, veti putea vedea informatii detaliate despre acestea (poze, marimi, culoare, stoc disponibil – acestea fiind actualizate constant).

Dupa ce va decideti asupra produsului/produselor dorit, de pe pagina respectivului produs trebuie sa selectati marimea si sa apasati pe butonul “Adauga in cos”. Dupa ce ati ales toate produsele si doriti sa plasati comanda, mergeti in “Cosul de Cumparaturi” – sectiune pe care o accesati din dreapta sus, dand click pe butonul corespunzator.

De acolo veti putea revedea si actualiza lista produselor adaugate in cos, precum si cantitatea pe care ati selectat-o. Urmatorul pas, dupa ce apasati pe “Continua Plata”, va fi cel legat de completarea detaliilor pentru facturare si livrare. “Plaseaza comanda” reprezinta ultimul pas de confirmare pe care va trebui sa-l faceti pentru a plasa comanda.

PRET, MODALITATI DE PLATA SI FACTURARE

Preturile prezentate includ TVA. Pretul de achizitie prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul achizitiei, pret ce include si costurile de livrare. Ne rezervam dreptul de a modifica preturile, fara nici un preaviz sau notificare in prealabil. Toate problemele legate de plati vor fi gestionate in totalitate de catre reprezentantii nostri (reprezentantii Vanzatorului). In cazul unor nelamuriri, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail comenzi@artieri.ro.

Plata poate fi facuta in sistem ramburs (plata la livrare) sau cu cardul bancar.

Modalitatea de plata ramburs permite achitarea comenzii in numerar, in momentul livrarii, catre reprezentantul curierului. Astfel, va sugeram ca in ziua primirii coletului sa aveti pregatita suma integrala aferenta produselor comandate.

Modalitatea de plata cu cardul inseamna ca o comanda este achitata integral, online, prin cardul bancar, in momentul in care este plasata. Aceasta plata este realizata in conditii de siguranta. Dupa trimiterea comenzii, veti fi redirectionat catre pagina EuPlatesc.ro, unde veti introduce detaliile de plata (datele de pe card). Plata este facuta in lei, la cursul de schimb al bancii de care apartineti (pentru cardurile cu alta moneda decat LEI).

Fiecare Comanda confirmata include specificatiile Bunurilor si Serviciilor, preturile, modalitatea si termenul de plata. Artieri (Vanzatorul) va va emite o factura fiscala corespunzatoare pentru bunurile si serviciile livrate, preturile tiparite fiind identice cu cele specificate in mesajul de confirmare a Comenzii. Dumneavoastra (Cumparatorul) aveti obligatia de a furniza toate informatiile corecte si complete necesare emiterii facturii fiscale.

TRANSFERUL PROPRIETATII

Vanzatorul se va degreva de proprietatea asupra bunurilor, aceasta fiind transferata in momentul livrarii acestora la adresa indicata (presupunand semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier) si a efectuarii platii aferente integrale.

LIVRARE

Vanzatorul este obligat sa expedieze Cumparatorului Bunurile prezente in Comanda finalizata, respectand termenele de livrare comunicate in momentul confirmarii Comenzii de pe Site. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatore a produselor comandate si le va expedia impreuna cu factura fiscala.

In cazul in care Cumparatorul observa lipsa facturii fiscale, acesta are obligatia sa notifice prin e-mail la contact@artieri.ro absenta acesteia in termen de 24 de ore de la receptionarea coletului, in caz contrar aceasta va fi considerata furnizata.

Daca coletele prezinta deteriorari vizibile la primire, recomandam Cumparatorului sa refuze primirea acestora si sa semnaleze imediat acest incident prin e-mail la contact@artieri.ro. Orice actiune ulterioara cu privire la aceste aspecte nu va putea fi luata in considerare.

In cazul in care informatiile furnizate de catre Cumparator cu privire la livrare sunt incomplete sau incorecte, Vanzatorul nu poate garanta respectarea termenelor de livrare stipulate initial. Daca Cumparatorul nu va corecta informatiile in 24 de ore, pentru stabilirea unui nou termen de livrare, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda.

Pentru livrari internationale, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail contact@artieri.ro

Livrarea produselor se face pe intreg teritoriul tarii in termen de 1 – 3 zile lucratoare de la data primirii comenzii.

In perioada Sarbatorilor legale si a reducerilor exista posibilitatea sa intervina intarzieri la livrarea coletelor de pana la 7 zile, insa facem tot posibilul ca volumul mare de comenzi sa nu afecteze termenul standard. Sambata, Duminica si in sarbatorile legale nu se expediaza comenzi. In cazul in care comanda poate suferi intazieri de livrare, cumparatorul va fi anuntat prin e-mail la adresa mentionata in comanda. Daca termenul de livrare actualizat nu va fi acceptat de catre Cumparator, comanda va fi anulata.

PROCESUL DE RETURNARE

Cumparatorul are dreptul sa renunte la produsele achizitionate de pe Site, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor, conform prevederilor din Art. 4,b Cap. I, ORDONANTA 34 /2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Cumparatorul va putea solicita schimbarea produsului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. In cazul solicitarii unui produs care este mai scump, Cumparatorul va achita diferenta de pret. In cazul solicitarii unui produs mai ieftin, diferenta de pret va fi returnata catre Cumparator.

In toate cazurile returnarii sau inlocuirii produselor, costurile de transport pentru returnare sau inlocuire vor fi suportate de catre Cumparator.

In cazul in care a fost trimis un produs diferit fata de cel comandat sau cu alte specificatii (marime diferita, culoare diferita etc.), va rugam sa ne contactati in maxim 24H printr-un email la adresa contact@artieri.ro. In acest caz, taxele de transport vor fi suportate de Vanzator.

Vanzatorul va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Cumparatorul a returnat produsul cumparat initial.

Conditii de retur:

 • Completati formularul de retur de pe site pe care il regasiti in sectiunea „Clienti Artieri”. Doar in baza acestuia va vom putea identifica solicitarea de retur.
 • Starea produselor trebuie sa fie la fel ca la primirea acestora, sa nu fi fost purtate sau sa nu prezinte urme de uzura sau consum;
 • Produsul trebuie trimis in ambalajul original, impreuna cu toate etichetele si accesoriile aferente si intacte, in starea in care au fost expediate de catre Vanzator (ex: etichetele sa nu fie rupte sau taiate)
 • Produsele trebuie sa fie insotite de factura de vanzare.

Daca produsele returnate nu corespund conditiilor de mai sus, ne rezervam dreptul de a nu va returna contravaloarea produselor, urmand sa va retrimitem coletul cu plata expeditiei la DESTINATAR.

Returnati produsele insotite de factura prin orice firma de curierat, cu PLATA LA EXPEDITOR. Adresa la care se trimite coletul retur este: S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L., Bld. Ecaterina Teodoroiu, Nr. 407A, Targu Jiu, Gorj.

Dupa primirea coletului si verificarea actelor si produselor, vom trimite produsul dorit sau vom initia rambursarea contravalorii in contul bancar specificat pe formularul de retur, in cel mult 10 de zile lucratoare de la retur.

Nu primim retururi prin Posta Romana, ci doar prin intermediul firmelor de curierat.

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Intregul continut al site-ului www.artieri.ro, incluzand, texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, specificatii, scripturi si orice alte date, este proprietatea S.C. ARTIERI TESSILI S.R.L. sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul www.artieri.ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuala puteti folosi adresa de mail contact@artieri.ro

STERGEREA CONTULUI

Stergerea contului dumneavoastra de pe Site se poate realiza intr-una din urmatoarele situatii:

 • La solicitarea dumneavoastra, printr-un e-mail la adresa contact@artieri.ro;
 • De catre Vanzator, ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a dispozitiilor prezentului contract;
 • De catre Vanzator, in caz de neutilizare de catre dumneavoastra a serviciilor Site-ului pe o perioada mai mare de 36 de luni.

LIMITAREA RASPUNDERII

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

DISPOZITII FINALE

Orice alta problema cauzata de produsele de pe www.artieri.ro, netratata de niciun articol din pagina Termeni si Conditii, va fi notificată în scris către ARTIERI la contact@artieri.ro. Ulterior, ea se va solutiona pe cale amiabila in 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris.

In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism alternativ de rezolvare a disputelor, agreat de ambele parti.

Fiind de acord cu termenii de utilizare a magazinului online www.artieri.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea site-ului in aceste conditii.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.